Auteurs

De vijf dichtbundels van 2019 zijn gelanceerd en hier of via de boekhandel verkrijgbaar.

Sabine Kars - Hoofdkwartier

Poëzie is wat dichteres Sabine Kars deed wortelen. Op papier kan zij de wereld benaderen en haar soms aanraken, of er juist afstand van nemen. Het werk van Sabine Kars biedt ruimte, roept vragen op. De vaak milde toon geeft meestal niet direct bij kennismaking de hevige lading prijs. Haar gedichten zijn meerduidig, intrigerend en indringend te noemen. Met poëtische precisie prikt ze in de huid, steekt er dan doorheen.

Poppe Laars – Kunnen ernstige volkeren verzuidelijkt worden?

Poppe Laars typeert zichzelf  als oergrondreiziger. Hij publiceerde eerder zijn gedichten o.a. in Maatstaf, de Brakke Hond en op Poemtata.
Tweeënzestig suggestieve gedichten beladen met liefde, seks, verlangen, dood en opstand.Soms absurd, soms aangrijpend en soms duister. Poppe Laars laat vergeten woorden herleven en voegt nieuwe woorden toe aan de Nederlandse taal.

Clinton V. du Plessis – Het Vijfde Evangelie volgens Mickey

De Zuidafrikaanse dichter Clinton V. du Plessis (1963) timmert al heel lang aan de weg en schreef al politiek betrokken gedichten toen dat bij lange na nog niet in de mode was. ‘Het Vijfde Evangelie volgens Mickey’ is zijn eerste Nederlandstalige bundel waarin gedichten zowel in het Afrikaans als in het Nederlands te vinden zijn. Maak kennis met deze bijzondere dichter, die een stem heeft die door weet te klinken in welke taal ook.

Tijs van Bragt – Bonterik Sterrenzager

Tijs van Bragt (1985) is een buitenbeentje in de Nederlandstalige poëzie – zijn buitengemeen fragiele gedichten wijken af van het gangbare en vallen op door hun sensitieve inslag. Bonterik Sterrenzager is van Bragt zijn eerste officiële bundel, een hoogstpersoonlijk document van zijn leven en strijd op dit aardse toneel. De gedichten staan bol van terugkerende, natuurlijke elementen die deze bundel tot een krachtig geheel maken.

Martijn Benders - Baah Baaah Krakschaap

Deze bijzondere dubbelbundel was de eerste uitgave van de Kaneelfabriek. Een experimenteel werk dat diep de taal in kolkt.  In zijn queeste een magisch boek te scheppen is deze achtste bundel van taalmagiër Martijn Benders hoogstwaarschijnlijk de meest geslaagde – twee bundels die elkaar middenin de bundel ontmoeten en in elkaar oplossen middels een maalstroom. Vergeet die wazige foto van dat Zwarte Gat – hier moet je zijn om een blik te werpen op de echte lyrische vergetelheid. “Een bundel die menige wenkbrauw zal doen fronsen“ - Ton van 't Hof

Foto: Maarten Baanders / Leidsch Dagblad

De Kaneelkist

Collectors item: alle kaneelbundels in een prachtige houten kist, waarop ons logo gegraveerd staat. Gelimiteerde oplage van 200. Met ook gratis het literair blad De Honingzaag erbij. Prachtig om iemand cadeau te doen, of als uniek item voor verzamelaars. Zolang de voorraad strekt!

Prachtige kist vol literatuur