Martijn Benders

Martijn Benders

Martijn Benders is dichter, schrijver en filosoof. Hij publiceerde twaalf boeken, veelal dichtbundels, de laatste bij De Kaneelfabriek. Hij is hoofdredacteur van De Honingzaag, een blad over literatuur en filosofie.
Banned from the Coster, okay!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Als kunstenaar kom je eigenlijk twee verschillende soorten galeriehouders tegen. De eerste heeft een ruimte, en zegt tegen de kunstenaar: maak er een expositie in. Hij of zij heeft vertrouwen in het oordeel van de kunstenaar.

Het tweede type galeriehouder wil dat de kunstenaar zijn werken laat zien, en dan gaat hij of zij en niet de kunstenaar ‘de beste werken’ selecteren.

Van dat soort galeriehouders ben ik geen fan, ook niet als kunstminnaar. Ik wil als ik een expositie bezoek niet ‘de smaak van de galeriehouder’ zien maar een door de kunstenaar doordachte expositie.

Ik vind dat eerste namelijk conceptueel niet interessant, ook niet als de galeriehouder heel toevallig een geweldige kunstsmaak heeft.

Vandaar dat er dit keer geen gedicht van me zal verschijnen op de ‘Costerlijst’. De galeriehouder in kwestie vond mijn inzending ‘te kort’. Goed, het bestond alleen uit het woord ‘nulde?’, maar in mijn visie is dat het enige representatieve gedicht uit de bundel. En dan krijg je lui die zeggen, je hoeft daar toch niet te exposeren? Klopt, en dat doe ik ook liever niet, dus van nu af aan zult u mij op de costerlijst moeten missen.

Goed nieuws van de uitgever, Baah Baaah Krakschaap / De P van Winterslaap is al bijna aan zijn tweede druk toe. Bijna alle exemplaren zijn verkocht, en dat in de eerste week sinds het verschijnen. Genoeg reden om een feestelijk muziekje op te zetten:

More to explorer

Kennismaking met Maxime-Isis Vogels

De uit Den Haag afkomstige kunstenaar en dichter Maxime-Isis Vogels studeert in Berlijn en komt begin volgend jaar met een debuutbundel bij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *