Martijn Benders

Martijn Benders

Martijn Benders is dichter, schrijver en filosoof. Hij publiceerde twaalf boeken, veelal dichtbundels, de laatste bij De Kaneelfabriek. Hij is hoofdredacteur van De Honingzaag, een blad over literatuur en filosofie.
Bijzondere boekjes van Marc van der Holst
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sinds een jaar ben ik geabonneerd op de boekjes van Marc van der Holst. Bij dat abonnement krijg je eens in de zoveel tijd een soort minibundel in de bus, door hem geschreven en vormgegeven. Eigenlijk doet hij op die manier hetzelfde wat de meeste dichters doen, maar dan anders, en dat is vaak fijn & leuk. De gedichten zijn bijna altijd aardig om te lezen, en in de geest van grotere prozadichters als Tate en Strand. Bijvoorbeeld dit gedicht, uit het boekje lavendelmist:

Bij het boekje zat ook een hele mooie sticker. Die heb ik meteen op een van de deuken in mijn auto geplakt. Ik ga er prat op in de meest gedeukte auto van Nederland rond te rijden. Deze particuliere deuk is veroorzaakt door een Belg die stomdronken op me knalde in een bocht. En ik vond de man zo aandoenlijk dat ik de verzekeringspapieren nooit wist op te sturen, ach, een gedeukte auto heeft zoveel voordelen, je hoeft hem nooit af te sluiten om maar iets te noemen. En zeker in combinatie met deze sticker zet je mensen ook nog een beetje aan het denken:

De boekjes van Marc van der Holst zijn hier te bestellen

More to explorer

Overgewaaid talent

Toen iemand me vorige week op Facebook aansprak met “welkom, aanstormend talent”, werd ik me van de weeromstuit bewust van onze verantwoordelijkheid, holle frasen of zogenaamde ‘staande’ uitdrukkingen, zuinig en

Poëzievoordracht in Arnhem

Op zondag 30 augustus om 15:00 dragen een aantal dichters voor uit eigen werk, onder wie de Kaneelfabriekauteurs Estelle Boelsma en Kamiel Choi, die in oktober hun bundels uitgeven. Locatie:

Recensie Poëziekrant

Maarten Buser schreef voor Poëziekrant een recensie van Bonterik Sterrenzager, het debuut van Tijs van Bragt. Poëziekrant – juli-augustus 2020. Post Views: 142

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *