logokaneel

Stichting de Kaneelfabriek

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Martijn Benders

Martijn Benders

Martijn Benders is dichter, schrijver en filosoof. Hij publiceerde twaalf boeken, veelal dichtbundels, de laatste bij De Kaneelfabriek. Hij is hoofdredacteur van De Honingzaag, een blad over literatuur en filosofie.
Ex Libris van Horst Hussel
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Ex Libris kunst is nogal in een vergeethoekje geraakt -maar juist deze stempels, bedoeld om boeken te personaliseren, fascineren mij nogal. Deze stempel hiernaast is van Horst Hussel, een Berlijns graficus en schrijver. 

Voor William Blake liefhebbers: er verscheen een geïllustreerd boek van Hussel/Blake: Een eiland op de maan, waarin Blake verhaalt hoe zijn leven verliep op dat maaneiland. 

 

More to explorer

Telefunken / Menno Wigman

Telefunken Na jaren zwoegen werd ik kleurenblind,sloeg vonken uit, kreeg klappen, gaf de geest. Nu sta ik vaal en uitgepraat op straaten moet steeds denken aan dat lege masker dat

Poëzie is een zwezerik / Tijs van Bragt

Poëzie is een zwezerik onder de stolp van je sneeuwbol leeft een vleeshouwer op zijn bank ontleedt hij het hart, fileert hij het hoofd poëzie is een zwezerik, zegt de

1 gedachte over “Ex Libris van Horst Hussel

  1. Bert Groeneveld Beantwoorden

    Dag Martijn,
    Leuk om te lezen dat je gefascineerd bent door het fenomeen Exlibris. Ben je er van op de hoogte dat er in NL een vereniging bestaat die zich hiermee bezig houdt? Kijk op exlibriswereld.nl en verbaas je. Natuurlijk zijn ze blij wanneer je 1) zelf lid zou worden en 2) de vereniging wat zou kunnen promoten.

    Met vriendelijke groet en veel plezier gewenst, Bert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *