logokaneel

Stichting de Kaneelfabriek

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Martijn Benders

Martijn Benders

Martijn Benders is dichter, schrijver en filosoof. Hij publiceerde twaalf boeken, veelal dichtbundels, de laatste bij De Kaneelfabriek. Hij is hoofdredacteur van De Honingzaag, een blad over literatuur en filosofie.
Kalle met de Haak
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Voor veel mensen was 2021 een vervelend jaar, een naar jaar. Laten we hopen dat 2022 voor iedereen een stuk beter gaat worden. Aan de Kaneelfabriek gaat het niet liggen, want we zijn dit jaar actiever dan ooit met uitgaves op literair vlak. In 2022:

* Verschijnt de biografie van Ingrid Jonker, ‘Het Kind Is Niet Dood’, een boek van Petrovna Metelerkamp vertaald door Gerard Scharn. Presentatie zal in augustus zijn in het Zuid Afrika Huis te Amsterdam.

* De nieuwe bundel van Gerard Scharn getiteld: Aokigahara (青木ヶ原)

* Rinske Kegel stapt over naar de Kaneelfabriek. Haar tweede dichtbundel komt bij ons in mei uit.

* Ook Carla Bongaards komt onze gelederen versterken. Haar dichtbundel BO zal eveneens in Mei de gang naar de boekhandel vinden.

* Ook bestaande Kaneelfabriek auteurs werken hard aan een nieuwe bundel. Zo is er een bundel van Tijs van Bragt in de maak

.* In de vrijdenkersreeks verscheen deel 2: de Ahnacrist, de Anachrist van Ton de Jong in liefst twee edities: er is de integrale en er is de zwarte balk editie, die voor u alvast werd gecensureerd

* Op de valreep van 2022 verscheen de bundel O Kolle Klokkespin/Zeefjesdans van Martijn Benders. Ook die is nu overal verkrijgbaar.

Helaas zitten we nog wel in lockdown. Vergeet niet uitgeverijen, boekhandelaren en andere culturele ondernemers te steunen, zij hebben dit nu harder nodig dan ooit tevoren.Als afsluiting van ons Corona-gerelateerde project ‘De Cirkel’ hier een speciale voordracht van Tjitske Jansen, het prachtige gedicht ‘Kalle met de Haak’:

More to explorer

Boeken uit het Huis (13): Ingrid Jonker

Donderdag 25 augustus 2022, 16.00 uur: Boeken uit het Huis (13): Ingrid Jonker Op donderdag 25 augustus wordt tijdens Boeken uit het Huis Ingrid Jonker. Het kind is niet dood

Wob verzoek literair rapport

Als je in Nederland in een ‘literaire jury’ wordt uitgenodigd door de Goede Herderbrigade moet je een geheimhoudingscontract tekenen. Je mag niet later ‘uit de school klappen’ over wat voor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.